Tradycją zespołu doświadczalno-badawczego „Explorer” stało się już, mikołajkowe pieczenie pierników. Mamy swój sprawdzony i niezawodny przepis, dzięki któremu nasze wypieki smakują wyśmienicie oraz talenty i pomysłowość, które sprawiają, że pierniki wyglądają niepowtarzalnie i zjawiskowo. Na bazie naszych doświadczeń i badań wypracowaliśmy także kilka zasad, do których należy się stosować, a do najważniejszych zaliczamy:
- W przyjaznej i radosnej atmosferze ciasto pięknie wyrasta.
- Siła włożona w wałkowanie ciasta jest równa przyjemności pierwszej degustacji.
- Kształty wykrawanych ciasteczek nadaje foremka, ale ich dekoracja to nasza młodzieńcza fantazja, której nie należy blokować.
- Temperatura piekarnika z termoobiegiem do wypieku pierników wynosi 180o i nie może być wyższa od temperatury wypieków na naszych twarzach.
- Wspólne pierników wypiekanie to radości wyzwalanie, zgromadzonym potencjałem dzielimy się z rodziną, znajomymi i każdym spotkanym smutasem.
Zachęcamy, spróbujcie i bawcie się przy tym dobrze!
Opiekun grupy
Anna Owsiańska